HISTÒRIA
1986
Jordi Subirana arriba a Espanya des de França. Amb ell porta tecnologies d'analítica adaptades a l'Enologia desenvolupades a França des de mitjans dels anys 70, principis dels 80: la tecnologia flux-continu, infraroig proper per a volumetria d'alcohol i potenciometria electroquímica per a SO2. A finals d'aquest any es va fundar Tecnología Difusión Ibérica, TDI.
1986
1992
S'inicia la investigació dels analitzadors seqüencials químics (enzimàtics, colorimètrics) juntament a l'adaptación dels reactius enzimàtics liofilitzats i a la posada a punt dels reactius colorimètrics.
1992
1994
S'inicia la comercialització del primer analitzador seqüencial químic (enzimàtic i colorimètric) a Espanya. Aportant una major rapidesa d'anàlisi, facilitat d'ús per a l'Enòleg i grans avantatges econòmiques per a bodegues i laboratoris. El primer model va ser el VPI. Per primera vegada una empresa introdueix en el mercat enològic el concepte global de màquina + reactius + servei i assessorament.
1994
1995
Comercialització del model Lisa 200, passant a ser, en pocs anys, l'analitzador de referència tant en laboratoris oficials com en bodegues. Fruit d'un gran treball d'investigació es passa, ràpidament, de sis paràmetres analítics de l'inici a més de 20 paràmetres i que TDI actualitza gratuïtament als seus clients.
Desenvolupament dels primers reactivos enzimáticos liofilizados propios.
Desenvolupament dels primers reactivos enzimáticos liofilizados propios.
1995
1997
Comercialització de l'analitzador model Enochem, que s'adeqüa a clients amb menor volumen analític. Desenvolupament de tota una línia pròpia de reactius enzimàtics liofilitzats i colorimètrics en col·laboració amb una empresa italiana.
1997
1999
Comercialització de l'analitzador semiautomàtic model Jolly, aportant a les petites bodegues les mateixes possibilitats analítiques que les grans.
1999
2000
S'instal·len a França els primers equips per infrarojos mitjans (IRTF), Bacchus I per a Enologia.
2000
2002
Comercialització del Bacchus I a Espanya.
2002
2004
Proves del nou model Bacchus II.
2004
2005
Introducció al mercat de la gamma Bacchus II.
2005
2006
Després d'anys d'investigació i proves, TDI aconsegueix industrialitzar un sistema de filtració ràpida per a mostos en recepció de veremes. TDI el patenta amb el nom Mostonet®.
2006
2007
TDI avança en l'estudi i desenvolupament de nous reactius i introdueix en el mercat els primers reactivos líquidos.
2007
2008
Surt al mercat la nova línia d'analitzadors químics de tipus enzimàtic, colorimètric i turbidimètric per a vins i mostos amb el nom Miura. Els Miura aporten al mercat millores com la distribució rotatòria, l'estació de rentat automàtic de les cubetes de reacció i lectura, etc.
2008
2010
Continuant amb la investigació dels reactius líquids del 2007, TDI logra posar a punt els reactius líquids d'ús directe, aportant gran comoditat i estalvi per als clients.
2010
2011
TDI passa a ser propietària de tots els actius de la societat Microdom amb qui juntament havien desenvolupat tota la tècnica d'infrarojos.
2011
2012
Jordi Subirana funda TDIF, filial francesa de TDI, punt de distribució per a tot el món. L'empresa comença el seu període d'internacionalització. El mes de juny, veu la llum el nou Bacchus 3.
2012
2013
Any en que TDI afiança l'exportació a través d'estretes col·laboracions amb distribuïdors a França, Itàlia, Portugal, Grècia, Moldàvia, Romania, Txèquia, Hongria, entre altres.
TDI incorpora a la seva gamma de productes els nous analitzadors Miura One i Miura 200.
Llançament del sistema Gluconic Xpress, per determinar l'àcid glucònic en menys de 3 minuts. El més senzill i segur, ja que no necessita cap tipus de preparació i pot ser usat en funció de les necessitats de cada celler.
TDI incorpora a la seva gamma de productes els nous analitzadors Miura One i Miura 200.
Llançament del sistema Gluconic Xpress, per determinar l'àcid glucònic en menys de 3 minuts. El més senzill i segur, ja que no necessita cap tipus de preparació i pot ser usat en funció de les necessitats de cada celler.
2013
2014
Presentació d'una nova versió de l'analitzador infraroig Alcoquick 4000, que a més d'analitzar l'alcohol i la densitat, permet mesurar l'extracte sec.
Llançament de l'analitzador Criosmart per mesurar la precipitació tartàrica amb la màxima precisió.
Trasllat de tota la producció de reactius a la seu central de l'empresa a Gavà (Barcelona).
Llançament de l'analitzador Criosmart per mesurar la precipitació tartàrica amb la màxima precisió.
Trasllat de tota la producció de reactius a la seu central de l'empresa a Gavà (Barcelona).
2014
2017
Canvi a les instal·lacions actuals al c/ Progrés, 46-48 de Gavà (Barcelona), guanyant en superfície. Ampliació de l'àrea de producció i creació del departament de R+D+I.
Llançament dels titradors ATP3000 i Flash per a l'anàlisi de pH, Acidesa Total i SO2, amb més precisió i la major velocitat.
Llançament dels titradors ATP3000 i Flash per a l'anàlisi de pH, Acidesa Total i SO2, amb més precisió i la major velocitat.
2017
2018
Sistemes de Gestió de la Qualitat: implantació de la Norma internacional ISO 9001:2015.
2018
2019
Llançament de l'analitzador químic automàtic Smart i dels Densímetros (versió manual/portàtil DA-130N i sobretaula ALM-155) que permeten fer determinacions extremadament precises i reproduïbles.
2019
2020
Incorporació dels reactius d'àcid Ascórbico i Pirúvico.
2020
2021
Es completa la Gama Miura amb la incorporació dels analitzadors químics Miura Micro, el més petit i revolucionari, del Miura 200 2 braços amb fins a 220 anàlisi/hora i el refrigerador DE-Cooler.
Sistemes de Gestió Ambiental: implantació de la nova Norma internacional ISO 14001:2015.
Sistemes de Gestió Ambiental: implantació de la nova Norma internacional ISO 14001:2015.
2021
2022
A finals de 2022 s'incorpora el nou producte Ebullòmetre Automàtic concebut per determinar de manera totalment automàtica el contingut d'alcohol de qualsevol tipus de vi en un sol clic.
Es tracta d'un equip senzill, pràctic i econòmic ja que el seu cost és relativament baix i la seva utilització no requereix reactius ni consumibles de cap mena.
Es tracta d'un equip senzill, pràctic i econòmic ja que el seu cost és relativament baix i la seva utilització no requereix reactius ni consumibles de cap mena.
2022